Niemedyczne forum zdrowia
29-03-2024, 10:22 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Poprawny ocet jabłkowy?  (Przeczytany 34585 razy)
Bunia
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 1.01.2009 r.
Wiedza:
Skąd: Śląsk
Wiadomości: 331

« Odpowiedz #20 : 22-11-2013, 21:13 »

Dobrze jest mieć pod ręką więcej opinii. Dziękuję.
Zapisane
Savage7
*


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 48
MO: 01.01.2007
Wiedza:
Skąd: Granica małopolski i śląska
Wiadomości: 951

« Odpowiedz #21 : 21-09-2014, 08:13 »

Wyszedł mi ocet o konsystencji gęstego bardzo kisielu.

Właśnie przydarzyło mi się to samo. Ocet robiłem z dwóch gatunków jabłek. Grubość obierków taka sama i cała reszta procedury też. Wychodzi na to, że znaczenie ma tutaj rodzaj jabłek.
Zapisane

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.
Gocha
***


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: grudzień 2010
Wiadomości: 65

« Odpowiedz #22 : 21-03-2015, 22:16 »

Proszę, pomóżcie: w butelce nowo otwartego octu wyczułam zapach  podobny do acetonu. 
Wszędzie piszecie, że ocet się nie psuje, więc co to jest?

W dodatku w dwóch innych butelkach - to samo, bo ocet z tej samej serii. Robiony tak jak wszystkie wcześniejsze , które były dobre.  Nie rozumiem, skąd ten zapach i zastanawiam się, czy można to pić w powerdrinkach.

"Galarety" na dnie nie ma, jest natomiast osad, który w potrząśniętej butelce  podnosi się jak dym.
Smak - bardzo ostry.
Ki czort?
Zapisane
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!