Niemedyczne forum zdrowia
28-03-2024, 12:46 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: Wesprzyj Fundację Biosłone --> kliknij
 
   Strona główna   Pomoc Regulamin Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ogórki  (Przeczytany 11276 razy)
Generał
***

Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 134

« : 31-01-2014, 19:28 »

Dzisiaj w supermarkecie kupiłem ogórka (cały zafoliowany).
Nie wiązałem z nim dużych nadzieji, bo przecież nie sezon, lecz okazało się że ma smak i zapach jak w sezonie, okazał się pysznym dodatkiem do surówki.

Co sądzicie o takich ogórkach? Raz na jakiś czas nie zaszkodzi czy lepiej dać sobie spokój? Trochę znudziły mi się już moje standardowe surówki i szukam urozmaiceń.
Zapisane
Kozaczek
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: 9.01.2011
Wiedza:
Skąd: Szczecin
Wiadomości: 2.159

« Odpowiedz #1 : 31-01-2014, 20:50 »

Oczywiście, że nie zaszkodzi, ale po co?
Teraz jemy warzywa okopowe. Jest tego masa.
Zapisane
Fazibazi
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 44
MO: 12.2008
Wiedza:
Skąd: Gdynia
Wiadomości: 227

« Odpowiedz #2 : 31-01-2014, 21:08 »

Cytat
Co sądzicie o takich ogórkach?

Nie pociągają mnie. Te w sezonie też sporadycznie a jak już to w całości jak kiełbasa
Aktualnie żrę jak dzika świnia poszatkowaną białą kapustę z majonezem (trochę soli pieprzu).

Cytat
Raz na jakiś czas nie zaszkodzi czy lepiej dać sobie spokój?

Za Kozaczkiem + tym bardziej, że to początek twojej przygody z Biosłone i warto trenować silną wolę nawet na byle ogórku... hehehe smile O wiele trudniej jest na słodyczach... Smutny
« Ostatnia zmiana: 31-01-2014, 21:16 wysłane przez Ania‬ » Zapisane
Generał
***

Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiadomości: 134

« Odpowiedz #3 : 31-01-2014, 21:14 »

Dzięki za odpowiedzi smile
Muszę sobie zrobić domowy majonez, może urozmaici mi trochę te surówki. Tak przy okazji z jakiego oleju robić majonez? Słyszałem o słonecznikowym, ale musiałbym go z neta zamawiać bo w większości sklepów jest rafinowany a to raczej odpada...


Ogórki zawsze lubiłem, ale tak jak mówicie lepiej wszamać coś na co jest sezon.

No ze słodyczami o wiele ciężej, szczególnie w pierwszym etapie DP... Ale niedługo przechodzę na drugi to zakąsze gruszkami które uwielbiam biggrin
Zapisane
Udana
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiek: 58
MO: 01.01.2014
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 1.251

« Odpowiedz #4 : 31-01-2014, 21:44 »

Robię majonez z każdego oleju jaki mam, kwestia smaku jaki lubisz. Każdy dobry olej nadaje się do majonezu.

Oczywiście nierafinowany i tłoczony na zimno. Każdy inny nie nadaje się do przyrządzania czegokolwiek. //Kamil
« Ostatnia zmiana: 01-02-2014, 20:44 wysłane przez Kamil_Niemcewicz » Zapisane

Nawet najdalsza podróż zaczyna się od pierwszego kroku...
Sweeney
***


Offline Offline

Płeć: Mężczyzna
Wiek: 40
MO: 05.2013
Wiadomości: 48

« Odpowiedz #5 : 23-03-2015, 10:37 »

Czy ogórki (podłużne - polskie) sprzedawane obecnie na straganach można jadać czy to szprycowana lipa? Pytam bo poza dynią, marchwią, cukinia i ogórkami reszta mi szkodzi.
Zapisane
Dużagosia
*


Offline Offline

Płeć: Kobieta
MO: marzec 2010 przerwa od 14.12.2014, powrót do MO 08.2016
Wiedza:
Skąd: Wrocław
Wiadomości: 476

« Odpowiedz #6 : 23-03-2015, 14:32 »

Cytat
czy to szprycowana lipa?
Oczywiście, że szprycowana lipa. Ale jadać można, jak się ma zdrowe jelita.
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines
Design by jpacs29 | Mapa strony
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!